aangenaam

Mijn naam is Jeannette van Kuik. En graag deel ik iets over de weg die ik in mijn leven ben gegaan.

Op 13 oktober 1969 ben ik geboren in Kampen. Al vrij snel gingen we verhuizen naar Hasselt (Overijssel) en daar heb ik mijn kinder- en jeugdtijd doorgebracht.

Als kind snapte ik heel veel dingen. Ik had mezelf bijvoorbeeld al leren lezen voor ik naar school ging.
Op de basisschool kreeg ik te maken met pesten. Dit heeft veel impact gehad. Zo vond ik mezelf dom en niet goed genoeg, ben ik mezelf keer op keer gaan aanpassen om er maar bij te horen en wist ik niet goed hoe ik mezelf moest verdedigen. Gelukkig had ik mijn gymnastiek en het zingen. Daar voelde ik me wel heel erg fijn.

Op de middelbare school had ik het ook best lastig. Omdat ik bijvoorbeeld nooit heb geleerd hoe ik moest leren (omdat het me op de basisschool te makkelijk afging en ik nooit echt begrepen ben) ging ik van gymnasium naar VWO naar de HAVO en uiteindelijk ben ik in mijn examenjaar op de HAVO gezakt en heb ik de middelbare school zonder diploma verlaten. Voor mij het bewijs dat ik gewoon dom was.
Ook het pesten was nog niet helemaal voorbij, deels ook omdat ik me steeds weer ging aanpassen om erbij te horen.

Op mijn 18e was ik er klaar mee en besloot ik naar Zwitserland te gaan werken. Ik werd au- pair in een gezin met 2 kleine meisjes en het was heerlijk! Ik was vrij om te doen wat ik wilde. Hoefde niet meer naar school. En genoot van het land, van mijn vrienden daar en bovenal van het werken met kinderen. Ik hielp mee in de 'Spielgruppe' van de jongste en organiseerde leuke activiteiten voor de vriendjes en vriendinnetjes van de meisjes. Echter kwam aan mijn au- pair jaar een eind en ik mocht weer terug naar Nederland. Maar tot op vandaag heb ik heimwee naar de bergen en de prachtige natuur.

Op mijn 21e besloot ik naar de PABO te gaan. Ik deed toelatingsexamen en werd aangenomen. 4 jaar studie en stage volgden en ik voelde me als een vis in het water. Als kind wilde ik al juf worden en ondanks dat het schoolsysteem niet bij mij paste, paste ik op dat moment wel als leerkracht in het schoolsysteem.
Na mijn afstuderen heb ik 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht en Intern Begeleider. Maar ... het onderwijssysteem veranderde niet en er kwam een moment dat het voor mij duidelijk was dat ik ongelukkig was in dit systeem. Ik wilde met kinderen praten, niet over kinderen. Ik wilde met ouders een plan maken niet over ouders praten in de teamkamer. En dus besloot ik om mijn onderwijscarrière vaarwel te zeggen en een praktijk voor coaching voor kinderen, jongeren en ouders te openen. Dit is inmiddels alweer 20 jaar geleden.

Als jongvolwassene moest ik afscheid nemen van mijn vader. Hij overleed plotseling toen hij 51 jaar was. En tot op de dag van vandaag mis ik hem enorm.

Ook mocht ik moeder worden van 2 zonen (1998 en 2000) en een dochter (2002) en ben ik sinds 2018 ook stiefmoeder van de dochter van mijn partner (2003).

Wat heb ik veel geleerd in mijn leven en met name de afgelopen 20 jaar. Via de opleiding analytische psychologie, de opleiding systemisch werk (familieopstellingen), cursussen en studies rondom menskunde en gedrag. Maar bovenal van alle ouders, kinderen, jongeren en jongvolwassenen die op mijn pad kwamen. Van iedereen leerde ik wat. Iets over mezelf, iets over het leven, iets over mens-zijn.

In 2008 ben ik gestart met het geven van opleidingen 'coaching van kind en ouders' en dat doe ik nog steeds. Ik heb boeken geschreven, materialen ontwikkeld. Maar daarnaast heb ik ook altijd mijn praktijk open gehouden.

Inmiddels hebben veel kleine en grote mensen de weg naar mij gevonden. Ook leer ik nog steeds bij. Want ook dat vind ik heerlijk.

Hopelijk heb je nu een beeld van wie ik ben. En wie weet gaan we elkaar ontmoeten. Ik zou het in ieder geval erg leuk vinden.

groetjes Jeannette van Kuik

tel: 06 82652110
mail: info@jongerencoach-apeldoorn.nl

praktijkadres
Sutton 15, Apeldoorn